Lainaa.com

Yleinen

Perhekoti Matula Oy

27.09.2013, huolionsuuri

Laitoin suomi24:ään perhekotiketjuun viestin nimimerkillä ”huolestunut äiti”, jossa sanoin, että olisi mukava kerätä nuorten kokemuksia perhekoti Matulasta. Itse koen heidän kasvatusmetodinsa vähintäänkin arveluttaviksi ja näin ollen en hyväksy niitä. Ilman minkäänlaista provosointia omalta puoleltani, linkkiin kirjoitti nimimerkillä ”vankkakokemus” seuraavasti:

Ensireaktioni oli hymy, kun luin kyseisen kommentin. Mieleeni tuli ajat, jolloin keskustelin uhmakkaan teinini kanssa. Kun tajusin hetken päästä, että kirjoittaja sanoo tässä omaavansa vankan kokemuksen lastensuojelun sijaispaikoissa työskentelystä, hymyni hyytyi, sillä ymmärsin, että tämä todellakin kuvastaa sitä tasoa henkisesti joissakin paikoissa, joiden kanssa nuoret ja heidän vanhempansa joutuvat tekemisiin.

Missään vaiheessa omassa tekstissäni en kritisoinut huostaanottoa. Jokainen ihminen, jolla toimii luetunymmärtäminen, huomaa varmasti, että kritisoin pelkästästään nuorten saamaa kohtelua Matula Oy:ssä. Nimimerkki ”vankkakokemus” ei nyt taida joko ymmärtää tai sitten ei halua ymmärtää asian punaista lankaa. Analysoidessani tekstiä, huomaan, että kirjoittajan kyky asialliseen keskusteluun on loppunut, jolloin pinnalle nousee aggressiivisuus ja provosointi. Miettikäähän ihmiset, että jos minä sain kyseisen vankan kokemuksen omaavan työntekijän jo tuolle tasolle, niin mitkä hänen sosiaaliset taitonsa ovat lapsen tai nuoren kanssa???? PELOTTAVAA!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *